Marie José Blans (1959)

Van kinds af aan gezegend met een brede belangstelling, in het bijzonder geboeid door dieren en plantjes, veel buiten, pony- en paardrijdend, rommelend en klussend, ben ik uiteindelijk als docent techniek in het onderwijs terecht gekomen. Dit lijkt misschien een beetje tegenstrijdig, maar ik had altijd al affiniteit met het overbrengen van kennis. Toen ik jong was gaf ik paardrijles aan de ponyclub, later hield ik me bezig met natuureducatie, en daarnaast gaf ik dus techniekles.

Nog leuker dan het lesgeven zelf was het mogen begeleiden van leerlingen. Als docent, als mentor, en als begeleider van leerlingen met faalangst. Dit alles leidde tot het volgen van een coachopleiding bij Move a Mountain in Meppel / Apeldoorn. Ik koos voor deze opleiding omdat de werkwijze van Move a Mountain aansloot bij mijn belangstelling voor oosterse filosofie, het boeddhisme en westerse psychologie. Het volgen van deze opleiding was een belangrijke stap voor mijn persoonlijke groei: bewustzijnsontwikkeling zette mij op mijn spirituele pad dat wel een begin, maar geen einde kent.

Begin 2014 ben ik samen met mijn zoon van de Utrechtse heuvelrug naar Drenthe verhuisd, om hier bij mijn partner te gaan wonen. Hier, in het land van rust en ruimte, kan ik veel van mijn interesses verenigen: eindeloze wandelingen door de Drentse natuur, werken in de grote tuin, dieren op het erf en in de tuin, ruimte voor creativiteit en ontspanning. En… ruimte voor een eigen coachpraktijk.

De ruimte die ik hier ervaar, de ruimte die ik in mezelf heb leren kennen, en het gevoel van vrijheid dat dat geeft, wil ik graag met je delen. Je bent welkom!